Navštíveno 2848x

Tak vám povím, co se mi přihodilo. Nejdříve trošičku historie.
Kdysi dávno jsem měl basák Infinity Beta TEN. POdle mě, jede z hodně dobrých (záměrně nepíšu nejlepších) SQ basáků s vysoko citlivostí a malým zatížením. Hrál luxusně hodně odspodu - Ivls může potvrdit - a celkově se pěkně hodí pro doplnění pásma a torchu těch basů. Na žádný velký duc duc to není, ale o to až zase tak u SQ nejde.
Jenže pak sem byl kdysi ve srabu a basák prodal. A udělal sem největší pitomost co sem kdy mohl udělat, protže tenhle basák je prostě nesehnatelnej. A pak se to stalo!
A co? Po skoro denním hledání na ebay.* jsem jej našel. Ale na ne ebay, ani v jiný inzerci, ale na Aukru. A co je největší gól? Za 500,- :)
Holt se to někdy dějí věci. Radost ohromná, pude do uzavřenky - 14 ti litrů. Už se na něj moc těším. Takovej požděnej ježíšek, tak mi odpusťtě moji radost a spam :)

Pro ty co chtějí znát parametry:
[ Link ]
Mno jo, já vím že je dnes moderní cpát kilowatu do repra kterej má citlivost 85db, ale mě asi fakt stačí 93dB a 250W RMS :)
Milhauzz: né myslel sem to smrtelně vážně co jsem napsal. Važ si toho, že máš stroj Made In Japan, protože dneska seženeš jen Čínu
čím to budeš krmit?
...nějakej SQ zesilovač tušim a stejnym výkonu
milhauz : právě že je to smutný,kde sou ty léta poctivosti výrocu .....aka tesla
Já reagoval na luda551.
Krmení je ve stádiu vývoje, ale asi už je kandidát. SQ zes to bude, ale nechci přebíhat. každopádně něco z kvalitnějších značek.
O HU je taky už skoro rozhodnuto, jen ji sehnat. Mno, chystá se to, chystá, jak budu mít jasno, rád se podělím.
Zatím ale nemám nic konkrétního. Snad jen to, že to co je v autě teď (a jako že tam toho moc není), pude pryč :)
A za ten "made in japan" sem rád jak rádio, to mi věř.

12.01.2010, 21:06 |
tomas.V | Upraveno: 2010-01-12 21:08:11
tam je velice pěkná citlivost a nízké FS
koukám na to a O,5 Cu ft....přesně jak píšek okolo 14 litrů čistej objem
Milhauzz : papír je papír díky tomu ,,papíráku" mas takovou citlivost a parametry kdyby to byl polysrac tak si nekde na urovni vooferu z polska-china faktory:D
papirák- nemyslím to špatně!!!!ba naopak jedině dobře!!!!!!!

12.01.2010, 23:15 |
Fresh :-) taky jsem mel dva kousky, docela by me zajimalo, jestli to neni jeden z nich

12.01.2010, 23:20 |
Fresh jo a tohle rozhodne neni papirak! ma membranu z "bavlny" co se z ni vyrabeli letecke padaky

13.01.2010, 00:42 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2010-01-13 00:43:29
Milhauzz.. je sice pěkné, jak si zde blahořečíš a ostatní ti přitakávají, ale uvědom si, jak je ona citlivost uvedena. Na 2.83W/1m.. v realitě to tedy není 93 dB, nýbrž 90 dB/1W/1m, což je pravá citlivost. To už zas taková hitparáda není. A co se týká příkonu zesilovače vs zatížitelnost subwooferu, tak tu rezervu budeš potřebovat, obzvláště pokud ho budeš dávat na SQ do uzavřenky. Zes nejvhodnější samozřejmě monoblok s subsonicem a středním DF. Doporučil bych něco v rozmězí 300-350 W RMS na 4 Ohmy.
Doufám, že jsem ti nezkazil náladu tím, že jsem ti sem napsal kus pravdy, je to jen rada a myslím to dobře. Jinak povedený kauf, o tom žádná.. :-))
...a jo Revilo teď na to kápnul 2,83W/1m - 93dB
ani sem si nevšimnul :-)
Já si nebalohořečím, mám jen radost :) I 90dB se mi zdá celkem dost. Je pravda že výrobce s tímhle údajem decánko vydrbal spotřebiltele.

13.01.2010, 08:47 |
Diner jestli sis nahodou, s tim jaka je to raritka, nekoupil ten svuj zpatky;-)
I to je možný a vůbec bych se tomu nedivil. Že bych si je začal podepisovat? :) Nevím jestli rarita je to správný slovo, spíš bych řekl "méně známý".
2 Milhauzz: tak se najde zesik, co tomu da tu 1kW, vzdyt je to jedno... vime svoje, ze vyber bude :-))

13.01.2010, 21:47 |
ivls gratulace - tak to se ti opravdu podarilo, nekdy se zadari
neco se mi mate, ze jsi mel v kufru ozvucnice dve
- nebo se pletu?
Tak tak, byly dvě. Jedna uzavřenka, druhá BR - ale ta nehrála nic moc, špatně udělaná.